Daum a creionat deja primul 11 pentru meciul cu Polonia

73

Cu mai puţin de o săptămână până la meciul cu Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale 2018, selecţionerul Christoph Daum are deja creionată în minte echipa de start a României. “Nu vor fi prea multe surprize“, susţine tehnicianul german.

România este neînvinsă în actuala campanie de calificare, după trei etape, dar vineri, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, vine favorita grupei E, Polonia, care are acelaşi număr de puncte, 7, ca suprinzătorul lider Muntenegru.

Un succes împotriva lui Lewandowski&co. ar fi extrem de important în economia califcării, dar ar reprezenta şi o injecţie de moral pentru “tricolori”. Pentru a-şi atinge obiectivul, Daum se pregăteşte să mizeze pe jucătorii consacraţi sau pe cei tineri care deja au confirmat, cazul lui Răzvan Marin.

De altfel, selecţionerul a recunoscut că ştie în mare parte primul 11 pe care îl va trimite pe teren împotriva Poloniei.

Cred că dacă oprim filmarea şi te pun să scrii primul “11”, o să nimereşti opt sau nouă jucători, dacă nu chiar 11. Deci, deja ştii, nu vor fi prea multe surprize. Nu se poate ca peste noapte în ultimele patru săptămâni să apară vreun jucător pe care nu l-aţi văzut niciodată“, a declarat Daum, într-un interviu acordat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca Daum să folosească o echipă cu Tătăruşanu în poartă, Benzar, Chiricheş, Grigore şi Latovlevici în apărare, Hoban şi Răzvan Marin la mijloc şi trioul Chipciu-Stanciu-Stancu în spatele lui Florin Andone.

Singurele dubii ale antrenorului de 63 de ani sunt legate de postul de fundaş stânga, unde mai există variantele Steliano Filip şi Alin Toşca, şi cel de atacant, Claudiu Keşeru putând fi o alternativă pentru Andone, care tocmai a marcat primul său gol pentru Deportivo La Coruna.

De asemenea, Cristian Săpunaru, Alexandru Maxim sau Denis Alibec pot să apară în primul 11. Daum nu exclude şi o surpriză – “Dacă voi observa, de exemplu, că Andrei Ivan va fi pregătit, poate va fi o surpriză, de ce nu?” -, dar şansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime.

Lotul lărgit al României pentru meciul cu Polonia

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra), Valentin Cojocaru (Crotone);

Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Bogdan Ţîru (Viitorul), Cosmin Moți (Ludogorets), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Alin Toșca (Steaua), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (Steaua), Iasmin Latovlevici (Karabukspor);

Mijlocași: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Dragoș Nedelcu (Viitorul), Răzvan Marin (Viitorul), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Maxim (Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Adrian Popa (Steaua), Andrei Prepeliță (Rostov);

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Andrei Ivan (CSU Craiova), Florin Andone (Deportivo La Coruna), Gheorghe Grozav (Terek Grozny), Denis Alibec (Astra), Dorin Rotariu (Dinamo), Claudiu Keşeru (Ludogorets)

Digisport