Folosirea telefonului mobil la volan este extrem de periculoasă, o dovedesc statisticile care arată cât de multe accidente au loc din cauza mesajelor text sau a apelurilor care îi derutează pe şoferi. Se spune, însă, că nu înveţi o lecţie până când nu o păţeşti pe propria piele, iar o şcoală de şoferi a încercat chiar să-i facă pe cursanţi să simtă cât este de riscantă utilizarea mobilului în trafic. Atunci când unul dintre elevi a început să scrie mesaje în timpul orei de condus, reacţia instructorului l-a lăsat fără cuvinte.

Cu toate statisticile îngrijorătoare referitoare la efectul pe care îl are scrierea mesajelor text la volan, foarte mulţi tineri din întreaga lume mor încă în trafic cu telefonul în mână. Totuşi, această şcoală de şoferi a avut o cu totul altă abordare: i-a forţat pe cei care s-au înscris la cursuri să conducă în timp ce scriu mesaje text.

Poţi să citeşti statistici toată ziua, dar nu vei înţelege cât de periculos este acest obicei până când nu vei încerca pe propria piele.

sursa info : gandul.info

sursa foto : ampress.ro