Servicii sociale pentru locuitorii comunelor din Caraş-Severin

O întâlnire pe tema serviciilor sociale  a avut loc astăzi la Reşiţa, la care au luat parte membri asociaţiei mutuale Slatina Timiş, ai fundaţiei româno-belgiene TON, conducători din sistemul de sănătate din Caraş-Severin.

Delegaţia belgiană a fost însoţită de ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Excelenţa sa Thomas Baekelandt, şi a fost întâmpinată de prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu şi de preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului judeţean, care şi-au arătat disponibilitatea de a sprijini demersurile celor două asociaţii în implementarea serviciilor sociale în localităţile rurale din judeţ.

Motivul acestei întâlniri l-a constituit exemplul de bune practici implementat de mai bine de 15 ani în Slatina Timiş şi demararea unui nou proiect în parteneriat cu Asociaţia româno-belgiană TON, în 5 comune din ţară , între care şi Armeniş din Caraş-Severin. Organizatorul acestei întâlniri, prşedintele asociaţiei de ajutor mutual Slatina- Timiş, Pavel Aghescu a afirmat că este mare nevoie de astfel de servicii sociale mai ales în mediul rural, unde actul medical aproape nu există.

Ambasadorul Belgiei la Bucureşti şi-a arătat susţinerea pentru astfel de proiecte care au fost impelementate cu succes în ţara sa şi pe care le doreşte şi în ţara noastră. Acesta a menționat că se află pentru prima dată în Caraș-Severin, dar că va reveni în vacanţă.

După reuniunea de la Reşiţa, participanţii s-au deplasat la Slatina Timiş pentru a vedea cum funcţionează asociaţia de ajutor mutual în localitate.

Cele mai citite

Related Articles