[FOTO] Grav accident feroviar în Caraş-Severin: Un tren a spulberat o maşină!

3459

Grav accident feroviar în Caraş-Severin după ce locomotiva unui tren Regiotrans a lovit o autoutilitară. În maşină se aflau 4 persoane, iar două dintre acestea au fost transportate în stare gravă la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Evenimentul a avut loc în jurul prânzului, pe DJ 585, în apropiere de gara Bocșa Română. Din primele cercetări, reiese că şoferul maşinii nu s-a asigurat corespunzător la trecerea căii ferate.

La faţa locului au intervenit şi pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Bocşa, pentru a asigura măsurile PSI. Victimele sunt în stare gravă, dar nu au avut nevoie de descarcerare.

La volanul mașinii se afla un bărbat de 48 de ani din Bocșa, iar victimele sunt doi pasageri de 50, respectiv 53 de ani. Trecerea la nivel cu calea ferată nu era prevăzută cu barieră, ci doar cu indicator de stop.

„În data de 03.11.2016, orele 12.35, la trecerea de nivel cu calea ferată fără bariere de pe strada Ramnei din Bocşa, locomotiva unui tren care circula pe relaţia Reşiţa – Timişoara – Nord a surprins în gabaritul liniei un autoturism în care se aflau patru persoane. În urma impactului două victime, pasagere în autoturism, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din municipiul Reşiţa. Din primele cercetări s-a stabilit faptul că un bărbat (conducătorul auto) în vârstă de 48 ani, nu a respectat semnificaţia indicatorului „Stop” şi crucea „Sfântului Andrei”. În urma accidentului autoturismul a fost avariat în proporţie de 75%. Atât conducătorul auto cât şi mecanicul de tren au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, se arată în comunicatul IPJ Caraş-Severin.

(Sebastian Dragomir)