Încă un pas spre reabilitarea Clădirii Casei Corpului Didactic Caraș-Severin

 

 

Clădirea Casei Corpului Didactic Caraș-Severin a obținut avizele necesare pentru demararea procedurilor de reabilitare astfel încât, în acest moment, lucrările se află în stadiul de proiectare. Lucrările de renovare se vor efectua la inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, care a obținut finanțare de la Ministerul Educației. Conform informațiilor provenite de la Inspectoratul Școlar vor fi făcute reparații capitale întrucât imobilul se află într-o stare avansată de deteriorare.

,, Prin proiectare, Inspectoratul Școlar a stabilit o serie de lucrări care ar putea fi efectuate. Acestea se întind pe mai multe domenii: instalația electrică, refacerea fațadei, a acoperișului, zugrăveli interioare, înlocuirea centralei și refacerea instalației termice. Proiectantul va propune lucrările respective, conform cerințelor Inspectoratul Școlar indicând și costurile estimative necesare’’– a declarat pentru Radio Reșița, inspectorul școlar general, Adrian Doxan.

Costurile indicate de către proiectant vor fi expuse apoi Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean care le va evalua și vor decide demersurile necesare. Următorul pas, a mai precizat Adrian Doxan, va fi licitarea unui constructor care va realiza lucrările stabilite în Consiliul de Administrație.
Amintim că Ministerul Educaţiei a aprobat în luna aprilie alocarea a 965 de mii de lei, 880 de mii pentru reparaţiile necesare clădirii şi 76 de mii de lei pentru sistemul de încălzire.

Andreea Lupșa

De același autor

Related Articles