Ionuţ Groza, jurnalist român cu o carieră de aproape 20 de ani a murit

623

Un jurnalist român cu o carieră de aproape 20 de ani a murit: ”Radioul a fost prima iubire, dar televiziunea mi-a adus maturizarea”
Jurnalistul Ionuţ Groza a murit la 41 de ani. Absolvent al Facultăţii de Jurnalism de la Universitatea de Vest din Timişoara, Ionuţ şi-a dedicat întreaga viaţă profesiei.

 

Ionuţ Groza a absolvit Universitatea de Vest Timişoara, secţia Jurnalism, în 1998. A început să facă radio şi televiziune în 1993 ca redactor la posturile locale din Deva, iar după un an modera la Radio Timişoara. Ulterior, Ionuţ a decis să facă pasul către televiziune. “Am început să lucrez în presă în perioada romantică a jurnalismului românesc, imediat după ‘90. Am gustat din ‘gloria’ aţâţătoare a unui radio local, în care toţi făceau muncă de pionierat. Am descoperit mai apoi Radio Timişoara, unde am început să învăţ serios cu ce se mănâncă meseria.

.. Până la Televiziune a fost o jumătate de pas, mai ales că, în acele vremuri, Radioul şi Televiziunea împărţeau încă aceeaşi haină. Radioul a fost prima iubire, dar televiziunea  mi-a adus maturizarea profesională”, povestea el.

tvr

A realizat la TVR Timişoara reportaje, filme documentare şi anchete. A prezentat, moderat şi produs diverse emisiuni de actualitate, a realizat duplex-uri în Telejurnalele Televiziunii Române, din teren, de la evenimente speciale din ţară şi din străinătate. A fost prezentatorul emisiunilor Tribunalul Adolescenţilor şi Românii de lângă noi. Din 1995 a prezentat Telejurnalele regionale TVR Timişoara. ”Ştirile sunt porţia noastră zilnică de realitate imediată, cu toate aromele pe care le împrăştie în jur… dulci, amare ori derutante. Este, de multe ori, o provocare să le decantez cu sinceritate, dar şi o onoare să vi le prezint nealterate”, mărturisea Ionuţ, conform colegilor din televiziunea publică.

sursa info: gandul.info