Profesii din trecut care nu mai există. În prezent, există tot felul de profesii bizare, însă în trecut, oamenii aveau meserii şi mai ciudate

Pe primul loc între acestea se numără hoţii de cadavre. Această profesie exista în secolul al XIX-lea, când era foarte dificilă găsirea unui cadavru în scopuri ştiinţifice.

Hoţii de cadavre furau corpuri neînsufleţite din cimitire şi le furnizau universităţilor pentru studiu ştiinţific. Lăptar – înainte de a fi inventate frigiderele, exista o persoană care, în fiecare dimineaţă, aducea laptele şi îl lăsa în faţa caselor. Laptele era livrat în sticle, iar clienţii lăsau în faţa casei alte scticle, goale. O altă meserie dispărută este cea de vânător de şobolani – persoană care vâna şi ucidea şobolani, pentru a preveni apariţia unor boli. Aceşti ”vânători” îşi riscau sănătatea, căutând prin gropi de gunoi, pentru a reduce populaţia de şobolani. Omul deşteptător – înainte de apariţia ceasurilor cu deşteptător, existau persoane care mergeau pe la casele oamenilor şi îi trezeau dimineaţa din somn. Pentru acest serviciu, era necesară o solicitare prealabilă, pentru a se şti cu exactitate ora la care dorea fiecare să fie trezit. Această profesie era extrem de răspândită în Anglia şi Irlanda, în timpul revoluţiei industriale. Lampagiu – înainte de apariţia luminii electrice, cineva trebuia să se ocupe de iluminatul stradal. Astfel, a apărut profesia de lampagiu. Cei care practicau această meserie foloseau tije lungi, cu care aprindeau lămpile pe gaz de pe străzi, scrie rador.ro.

De același autor

Related Articles