Forfotă înainte de alegeri la BEJ Caraş-Severin: PNL – DA, PSD – caută femeie

În această perioadă la Biroul Judeţean Electoral Caraş-Severin este mare forfotă: se depun listele de candidaţi. Astăzi s-au prezentat şi partidele mari: social-democraţii şi liberalii.

Primii au fost cei din PSD cu o delegaţie formată din Ion Mocioalcă, Ion Benga, Ion Spânu, Luminiţa Jivan şi alţii. Au promis declaraţii la ieşirea din incinta BEJ, dar după câteva minute petrecute înăuntru, delegaţia a ieşit furtunos şi a dispărut în autoturisme. Întrebat despre listele PSD, preşedintele autorităţii electorale permanente, Nicolae Amzoi a afirmat că acestea vor fi depuse mâine, deoarece a existat un viciu de procedură, mai exact, pe lista candidaţilor la Senat nu figura nici o femeie, ceea ce contravine legii.

Organizaţia Judeţeană PNL Caraş-Severin a depus listele cu persoanele care vor candida la alegerile parlamentare din decembrie. Pe primele poziţii se află Marcel Vela- la Senat şi Valeria Schelean-la Camera Deputaţilor. Marcel Vela a afirmat că reprezentanţii liberali ai Caraş-Severinului, nu doar vor participa la luarea deciziilor legislative, dar vor fi şi în executiv, pentru a susţine proiectele de dezvoltare ale judeţului. Ca proiect personal, Vela a afirmat că dacă ajunge în Parlament, pe lângă grupurile politice va forma grupul cărăşenilor, cu toţi reprezentanţii judeţului, indiferent de culoare politică, pentru a susţine interesele celor care i-au ales.

La BEJ au fost depuse până după-amiază listele de candidaţi a 4 formaţiuni politice şi un independent: Tiberiu Mănescu.

Mâine este ultima zi în care se mai pot depune listele de candidaţi la Biroul electoral judeţean.

De același autor

Related Articles