[AUDIO] Hidranţii – o problemă pentru Gărâna. Putea fi evitată tragedia din Poiana Lupului?

Tragedia de la Gărâna prin care cunoscutul loc în care se organiza anual Festivalul internaţional de jazz din Banat a fost mistuit de flăcări putea fi evitată dacă sursele de apă organizate din zonă existau şi erau şi funcţionale.

În ciuda faptului că pompierii au susţinut că hidranţii nu funcţíonau la capacitatea maximă, primarul comunei Brebu Nou, Ioan Buda susţine contrariul:

“Funcţionează, dar pe reţeaua veche. Pe reţeaua nouă s-au făcut doar probe pentru că nu e gata, e făcută în proporţie de 80%.”

Primarul comunei Brebu Nou, Ioan Buda a precizat pentru Radio Reşiţa că instalaţia veche de alimentare cu apă a localităţii nu face faţă pentru că este construită în anii 70, iar zona Complexului “La Scena” nu a fost iniţial prevăzută cu hidranţi. În ceea ce priveşte reţeaua nouă de alimentare cu apă, înlocuită recent, lucrările privind Poiana Lupului au fost cuprinse în proiect, dar nu sunt încă finalizate din cauza condiţiilor meteorologice care au dus la sistarea acestora şi amânarea lor pentru primăvara 2017.

În plus, a mai spus primarul comunei Brebu Nou, în zona pârâului din imediata apropiere a Complexului “La scena”, Primăria şi Serviciul voluntar de pompieri din localitatea montană din Caraş-Severin au realizat o captare şi o acumulare de apă chiar pentru asemenea cazuri, ca atunci când este nevoie, mai ales în zonele neacoperite de hidranţi, autospecialele de intervenţie să poată fi racordate la acele locuri:

“Este amenajat special, adică noi am adâncit albia pârâului să se acumuleze mai multă apă.”

Ioan Buda a mai precizat că vechii hidranţi de pe raza comunei nu au mai fost verificaţi de ani de zile şi chit că nu fac faţă, nici măcar nu mai pot fi folosiţi de ruginiţi ce sunt: “… se rupe cheia pe robinet dacă încerci să-i deschizi“, a subliniat acesta. În ceea ce priveşte existenţa hidranţilor la Complexul “La Scena”, mistuit de flăcări, primarul comunei Brebu Nou nu are cunoştinţă. (Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. Nu este adevarat. Hidrantii de la reteaua noua functioneaza 100%, dar din pacate doar 1 singur locuitor stie care sunt robinetii de pornire si golire ai hidrantilor.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles