Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş face un anunţ important pentru toţi agenţii economici . Începând de luni, 17 octombrie, se modifică programul de depunere a cererilor de restituire pentru concedii medicale, după cum urmează:
– în perioada 20-27 ale fiecărei luni, agenţii economici pot depune cererile de restituire la cam.5, în intervalul orar 8.30-12.30,
– iar din 28 pana în 19 ale fiecărei luni, cererile se pot depune la acelaşi birou în intervalul orar 8.30-10.30.

Casa Judeţeana de Asigurări de Sănătate Timiş informează atât asiguraţii cât şi furnizorii medicali cu care se află în relaţie contractuală că a fost simplificată procedura de gestionare a calităţii de asigurat pentru elevi, studenţi, inclusiv doctoranzi.

Până acum elevii şi studenţii, inclusiv doctoranzii cu vârsta între 18 şi 26 de ani erau asiguraţi fără plata contribuţiei, dacă nu realizau venituri. Pentru a-şi actualiza calitatea de asigurat, aceştia trebuiau să depuna la sediul casei de asigurari o adeverinţă eliberată de unitatea în care studiază.

În prezent această procedură a fost simplificată prin semnarea unui protocol la nivel naţional, între CNAS şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării ştiinţifice, prin care elevii şi studenţii inclusiv doctoranzii, cu vârsta între 18 şi 26 de ani, nu mai trebuie să depună la sediul CJAS adeverinţa care atestă încadrarea în una din instituţiile de învăţământ. Verificarea şi validarea calităţii de asigurat fiind efectuată prin simpla verificare în sistemul informatic.

Sursă foto: Gazeta de Vest

Daiana Roşca