[AUDIO-FOTO] DRAGOSTE PLUS RESPECT EGAL ECHIPA RADIO REȘIȚA !

Motto: „Un om de succes este acela care poate construi o fundație solidă cu cărămizile pe care alții le aruncă în el”. David Charles Brink

Inedită şi provocatoare, încă de la început, iniţiativa jurnaliştilor de la Radio Reşiţa a atins apogeul în cea de-a treia zi a manifestărilor  „Reşiţa în 10 dimensiuni”. Jurnaliştii Radio Reşiţa au făcut o reverenţă ascultătorilor deveniţi  spectatori şi parte a poveştii care se scrie de 20 de ani !

Am invitat-o pe Laura Sgaverdea,  managerul Radio Reșița să ne împărtășească câteva gânduri despre evenimentul desfășurat miercuri, 12 octombrie:

spectacol-teatru-rrresita_-17 spectacol-teatru-rrresita_-131

„Sigur că pentru oamenii de la radio a fost o provocare. Dacă inițial nici nu ne imaginam cum va fi, am știut doar că dorim să facem altceva, ne-am gândit că oamenii de la radio sunt oameni valoroși, au pasiuni, se exprimă prin muzică, alții prin poezie, alții prin pictură, alții prin eseuri, fiecare se manifestă cumva.Ce-am dorit noi să demonstrăm ascultătorilor noștri, nu neapărat cât suntem noi de talentați, ceea ce cred că este important de subliniat este că trebuie remarcat curajul echipei Radio Reșița. Nu neapărat talentul actoricesc pe care au avut ocazia prietenii noștri să-l vadă aseară, acolo nu contează dacă noi am fost sclipitori, contează că am avut îndrăzneala să ieșim în fața lumii, să facem un moment frumos și amuzant. Noi nu am jucat în fața criticilor de teatru, nu am expus tablourile în fața criticilor de artă și nu am cântat în fața criticilor de muzică. Noi am fost în fața prietenilor noștri, prilej cu care le mulțumesc pentru onoarea și încrederea pe care le-au avut pentru noi. Așadar manifestarea   „Reşiţa în 10 dimensiuni” sigur are ca scop scrierea sau rescrierea CV-ului cultural al Reșiței, dar asta nu înseamnă că oamenii de valoarea celor de la Radio Reșița nu își pot manifesta public bucuriile pe care le au, pentru că poezia, cântecul, pictura, teatrul înseamnă mângâiere pentru suflet”.

Spectatorii, de fapt ascultătorii noștri, au spus că s-a îmbinat extraordinar de bine poezia, muzica, lumina cu stările din tablouri.Vreau să ne mărturisiți despre această latură a domniei voastre, pe care totuși ascultătorii noștri nu prea o cunosc.

„Nu știu dacă este talent, este doar chemare. Nu am studiat și-mi pare rău că nu mi-am făcut timpul necesar să învăț, pentru că sigur totul se învață pentru a atinge performanța. Eu pictez doar atunci când am stare să o fac, nu e un lucru impus- astăzi pictez!  Nici  să  pleci cu bicicleta , pentru că nu poți să o faci foarte bine dacă nu ai tragere de inimă, fiindcă nu-ți merg picioarele.Eu am descoperit această pasiune, dacă vreți a mea, pe vremea când le pictam planșele copiilor la școală, când veneau să mă roage să-i ajut la desen. Nu mi-a fost niciodată greu să-i ajut, iar ei erau foarte încântați că iau note mari. Sigur , e o stare și așa am reușit să adun 15 tablouri de care nu mă pot despărți, nu că sunt grozave, ci pentru că sunt ale mele și mă identific cu ceea ce am dorit eu să evidențiez. Și Dorian cântă doar din pasiune și Ovidiu Mihai Babolea scrie poezii, nu că a învățat la școală să scrie poezii, ci doar din pasiune. Aș vrea să subliniez doar că fiecare dintre noi facem lucrurile cu multă pasiune, așa cum facem și radio cu multă pasiune, pentru că radio este tot artă și tot un mod de-a exprima lumii stări. Nu știu dacă-i talent, este bucuria mea de-a picta, am un colț acasă făcut așa cum am simțit eu că-mi face bine și acolo mă joc și îmbin culori. Rezultatul e pentru mine”.

Există în Radio Reșița,  în echipa care înseamnă astăzi Radio Reșița, caractere puternice, talente deosebite. Cum reușește Laura Sgaverdea să țină această echipă unită ?

După seara de 12 octombrie nu ne mai poate acuza nimeni când spunem ECHIPA RADIO REȘIȚA !

„Nu e un secret. E simplu,  pe fiecare dintre oamenii care alcătuiesc această echipă minunată, vă cunosc foarte bine pe fiecare în parte, vă știu pasiunile, vă știu bucuriile și tristețile și-mi este destul de simplu să vă tratez pe fiecare individual în funcție de personalitatea voastră. Am învățat să nu vă mai bag pe toți în aceeași oală demult  și să mă comport cu voi așa cum vouă vă place să  se poarte omul cu voi.Vă prețuiesc și vă respect și-mi pasă de voi , iar rezultatul este:

DRAGOSTE PLUS RESPECT EGAL ECHIPĂ !

Nu am studiat la nici un curs de management acest lucru, am învățat pe parcurs ce ar face bine pentru că voi știți și eu o spun ori de câte ori am ocazia:

Forța noastră stă în echipă. Despre asta este vorba. Și colegii mei de la București au apreciat de-a lungul timpului și au văzut cum ne comportăm  ca și echipă la manifestările pe care le-am derulat pe parcursul anului 2016, că într-adevăr suntem o echipă și acesta este motivul datorită căruia lucrurile pe care noi ni le propunem pentru a le duce la bun sfârșit ne ies bine, pentru că ne însuflețim, uităm că suntem obosiți… este ca un joc, se asamblează piesă cu piesă și atunci sigur că funcționează, este ca un angrenaj căruia îi dai tot ce trebuie și el funcționează. Repet, tot ce s-a întâmplat aseară pe scena Palatului Cultural din Reșița nu este despre talent actoricesc, este dorința unei echipe de-a demonstra că se poate”.

Echipa Radio Reșița mulțumește Căpitanului său de echipă-Laura Sgaverdea.

 Epilog: „Întotdeauna în pomul cu fructe se aruncă cu pietre”.George Vraca

De același autor

Related Articles