[AUDIO]Copiii de la Fundația Humanitas Pro Deo din Reșița- darnici cu cei mai nevoiași decât ei!

 

Tinerii de la centrul Humanitas Pro Deo din Reșița au rămas impresionați de drama prin care trece o familie. Copiii fac parte din proiectul ,,Olimpicii Humanitas’’ derulat cu scopul înlăturării abandonului școlar în județul Caraș-Severin dar și pentru a le dezvolta deprinderi comportamentale sănătoase. În acest context, tinerii care la rândul lor provin din familii defavorizate, pun umărul la treabă în această perioadă pentru a ajuta o familie aflată într-o situație dificilă. Este vorba despre doi frați care locuiesc într-un apartament din cartierul Mociur, unul dintre ei pierzându-și un picior în urma unei infecții. După orele de curs, copiii merg și ajută la renovarea locuinței care se află într-o stare foarte proastă.

,,Acest proiect se pliază pe ceea ce facem noi, prin aceste acțiuni vrem să-i încurajăm pe tineri să își dezvolte abilitățile ajutându-i pe alții. Mai avem în vedere și alte renovări la o locuință din cartierul Moroasa’’- a declarat directorul Fundației Humanitas Pro Deo din Reșița, Flori Nica.

Copiii din Centrul Humanitas Pro Deo din Reșița au rămas impresionați de situația delicată în care se află familia pe care o ajută. Emoționați, ne-au declarat că le face plăcere să-i ajute:

,,Am mers și am văzut ce e în casă, sunt doi frați, unul dintre ei are piciorul tăiat, a avut o infecție. Vrem să facem un gest frumos, să-i ajutăm pentru că și noi suntem săraci, la fel ca ei’’

,,Sunt mai sărmani și nu pot să-i văd așa, și cum au venit alții la mine să mă ajute așa vreau să mă duc și eu la ei să-i ajut. Mi se pare normal’’

Proiectul ,,Olimpicii Humanitas” se derulează cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

Andreea Lupșa

Cele mai citite

Related Articles