[AUDIO]O viață mai frumoasă pentru bătrânii din Reșița și Pancevo

77

La Reșița s-a pus zilele trecute bazele unui proiect de colaborare transfrontalieră între Centrele pentru Persoanele Vârstnice din municipiul de pe Bârzava și cel din Pancevo, Serbia. Peste 1 milion de euro vor fi investiți în instituțiile partenere, în special în modernizarea celor două centre.

Directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Reșița, Cristian Vâlceanu a menționat care sunt obiectivele proiectului:

 

” Am stabilit detalii pentru o colaborare viitoare, un proiect a cărui linie de finanțare să fie deschisă în anul 2017. Prin acest proiect urmărim consolidarea colaborării cu partenerii sârbi. Sunt dotări minime într-un cabinet medical, modernizarea spațiului, schimburi de experiență între personalul celor două instituții și vizite organizate în cele două țării, astfel încât bătrânii din România și Serbia să iasă din rutina zilnică.”

Administratorul Centrului de Gerontologie din Pancevo, Milentije Maksimović se așteaptă la o colaborare cât mai bună cu centrul din Reșița.

 

”Necesitățile sunt cam aceleași. Sperăm ca proiectul să fie o reușită, iar prin această finanțare sperăm să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor internate. Înainte de toate avem nevoie de reabilitatea camerelor și băilor centrului nostru, astfel încât oamenii care stau la noi să aibă condiții cât mai bune de trai”.

Delegația de la Pancevo a fost prezentă zilele trecute la Reșița, unde a participat la sărbătorirea Zilei Internaționale Persoanelor Vârstnice.

Cristina Corocan