Trafic cu cannabis în Caraş-Severin. Un tânăr a fost prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș au depistat un cărăşean care intenționa  să introducă ilegal în România, pe la frontiera “verde”, două pachete ce conțineau o substanță vegetală, suspectă a fi canabis, în greutate de 300 de grame.

Sâmbătă, 1 octombrie, polițiștii de frontieră, au organizat o acțiune specifică de prindere în flagrant a acestuia. Echipajul a observat un autoturism marca Dacia oprit pe un drum din apropierea liniei de demarcație cu Serbia, pe raza localității Rusova-Nouă. Șoferul s-a întâlnit la linia de frontieră cu o persoană care a venit de pe teritoriul statului vecin, a luat un pachet și s-a întors la autoturism. Conducătorul autoturismului s-a supus somației polițiștilor, moment în care a fost imobilizat, iar cealaltă persoană, a fugit prin vegetația de pe teritoriul statului vecin.
În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul reținut este C. George, cetățean român, în vârstă de 19 ani, cu domiciliul pe raza județului Caraș-Severin, asupra lui fiind găsite două pachete ce conțineau o substanță de culoare cenușie-maro, acesta recunoscând că în ele se află droguri.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul sau exportul de droguri de risc, fără drept. Au fost informate autoritatile sârbe, în vederea cercetării în comun a cazului.

Cetățeanul român a fost prezentat azi, procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroului Teritorial Caraș-Severin, în vederea continuării cercetărilor, iar substanța găsita asupra lui a fost trimisă spre expertizare.

De același autor

Related Articles