[VIDEO] Au încercat vigilenţa Poliţiei de Frontieră. Călăuze din Serbia au fost reținute la Timișoara

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Jimbolia – ITPF Timisoara au depistat doi cetățeni sârbi despre care există indicii că s-au implicat în trecerea ilegală, peste frontieră, a grupului de 11 migranți, format din 8 bărbați, o femeie și 2 copii,  depistat vineri dimineață.

În urma depistării în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia a unui grup de 11 migranți în timp ce încerca să intre ilegal în țara noastră, polițiștii de frontieră au extins verificările în zonă și, în urma cercetării terenului, au identificat pe o comunicație din apropierea graniței cu Serbia, un taximetru cu numere de înmatriculare sârbești care se afla în  staționare. La volanul autoturismului se afla cetățeanul sârb P. Milorad, în vârstă de 61 ani. Existând suspiciuni cu privire la prezența în zonă, șoferul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări. În urma acestora, s-a stabilit că cetățeanul era implicat în călăuzirea grupului de migranți depistat cu câteva ore mai devreme, iar în urma extinderii cercetărilor a rezultat că în activitatea infracțională a mai fost implicat un alt cetațean sârb, O. Slobodan, în vârstă de 63 de ani, identificat intr-o stație Peco de pe raza localităţii Jimbolia.
Cei doi sârbi au racolat migranții din Belgrad, i-au transportat până în apropierea frontierei cu România si i-au îndrumat să treacă ilegal frontiera, urmând să îi preia de pe teritoriul României și să-i transporte spre Ungaria.
Cetățenii sârbi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care a emis pe numele celor doi ordonanță de reținere pentru 24 de ore, ulterior dispunând măsuara arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
Cele 11 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de staţ fiind predate Servicului de Imigrări Județean Timiș. Totodată, au fost contactate autoritățile sârbe pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Cele mai citite

Related Articles