[AUDIO] Model de umanitate: salvatori de profesie şi din pasiune

214

Frații Marius și Răzvan Mihonesc, camarazi de arme la Detașamentul de pompieri din Hunedoara, au salvat două lumi. Cei doi au intervenit, cu mâinile goale pentru a ajuta doi bărbaţi încarceraţi într-un accident rutier produs în Bocșa. Se aflau în concediu, dar nu au ezitat să acorde primul ajutor pentru salvarea celor două vieți, spune ofiţerul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, maior Anemona Doda.

„Fraţii Mihonesc se aflau în timpul liber când au fost martorii accidentului rutier, în care a fost implicat un autoturism izbit violent de peretele unei case, în urma căruia două victime au fost grav rănite. Cei doi subofiţeri au reuşit extragerea de urgenţă din maşină a celor doi răniţi, dintre care unul se afla în stop cardiorespirator. Celălalt bărbat, încarcerat, aflat la volan, pe lângă multiple traumatisme, avea picioarele fracturate şi prinse sub blocul pedalier. Prin aplicarea, aproximativ o jumătate de oră, a compresiilor toracice fraţii Mihonesc au menţinut în viaţă victima, care sângera abundent, până la sosirea echipajului SAJ. Fraţii Mihonesc îşi amintesc că au repornit de 5 sau 6 ori inima bărbatului”.

Pentru modelul de umanitate de care au dat dovadă, cei doi vor fi felicitați public, mâine în centrul Devei, în Piața Victoriei, în cadrul proiectului „Premianții fără premii”. Campania iniţiată de Dan Terteci şi derulată de trei ani, în fiecare sâmbătă, se vrea o modestă răsplată din partea societății pentru valorile autentice.

„Proiectul invită cetăţenii să iasă în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulțumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie”.

Marius şi Răzvan Mihonesc au împărţit frăţeşte şi trofeul Pompierul anului, decernat în această toamnă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara.

(Sebastian Dragomir)