[AUDIO] Se deschide oborul la Răcăşdia, dar fără… bovine

În prima duminică din octombrie, locuitorii satelor de pe Valea Caraşului îşi vor da întâlnire la cea de-a 34-a ediţie a Târgului Mare de Toamnă de la Răcăşdia, eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local, Asociaţia Crescătorilor de Vaci din localitate şi Camera Agricolă Caraş-Severin.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, detaliază:

De la târg oamenii îşi vor putea cumpăra produse specifice anotimpului, dar şi cele necesare pentru declanşarea lucrărilor de primăvară, seminţe, erbicide, puieţi de pomi fructiferi, flori, furaje pentru animale şi utilaje agricole. La ediţia de anul acesta din cauza dermatozei nodulare a bovinelor crescătorii de animale din Banat vor fi prezenţi doar cu ovine, caprine, cabaline şi suine, dar şi cu diverse specii de păsări şi animale mici.

Ne vom strădui şi în acest an să aducem un număr cât mai mare de agenţi economici, de la care oamenii să îşi poată procura cele necesare înfiinţării culturilor agricole de primăvară. Dacă la ediţia de anul trecut, crescătorilor de ovine şi caprine le-a fost interzisă participarea, datorită apariţiei bolii limbii albastre, de această dată acest lucru se va întâmpla cu crescătorii de bovine din cauza dermatozei nodulare, măsură restrictivă impusă de inspectorii DSVSA Caraş-Severin“, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul comunei Răcăşdia, Ilie Mirco Lechici.

La finalul evenimentului cele mai frumoase exemplare de animale prezente în târg, în afară de bovine, vor fi premiate de către Asociaţia Crescătorilor de Vaci, aşa cum se întâmplă la fiecare ediţie.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles