[FOTO] Revoltător! Un copil închis într-o cuşcă pentru animale

173

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui copil de doi ani care a fost fotografiat în timp ce stătea captiv într-o cuşcă pentru animale.

Fotografia a fost realizată în urmă cu două săptămâni de un localnic din comuna vasluiană Poieneşti, care a alertat autorităţile despre caz. Copilul era singur închis în cuşca de sârmă improvizată în apropierea unei case dărăpănate, aflate într-un cătun izolat de sat, în apropierea unei păduri.

copil in cusca

Localnicii a alertat de îndată autorităţile din comună, însă abia a doua zi, asistentul social şi poliţistul din comună au mers la casa din cătunul Dealul Secării pentru a verifica situaţia. Până au ajuns autorităţile la căsuţa situată la patru kilometri de săi bărbatul a plecat de acasă, cu tot cu copil.

Ulterior, reprezentanţii primăriei au aflat că tatăl şi-a luat copilul şi a plecat după soţia care se află cu alte două fete în judeţul Ialomiţa. Localnicii spun că băieţul de doi ani a rămas în grija tatălui şi stau mai mult pe drumuri, împărţindu-se între Vaslui şi Ialomiţa.

În urma verificărilor, reprezentanţii Primăriei Poieneşti susţin că au aflat motivul pentru care copilul a fost închis în cuşcă. În ziua respectivă, în zonă a izbucnit un incendiu la un teren cu vegetaţie uscată, iar tatăl băieţelului a mers să-şi salveze calul care se afla în apropiere.

Viceprimar: ”L-a imobilizat un pic!”

Încercând să stingem incendiul, am înconjurat suprafaţa care a luat foc, cetăţenii au descopertit lângă o aşa zisă locuinţă în punctul Dealul Secării  un copil. Din spusele cetăţenilor, era imobilizat după o plasaăde gard. El a fost nevoit să lase copilul în acea situatie pentru ca în zona de vegetaţie care ardea avea un cal priponit. S-a dus să dea drumul la cal, erau flăcari de 4- 5 metri. A închis copilul acolo să nu se ţină după el sau să se piardă în padure. Când te uiţi la prima vedere, nu e un lucru normal. Nu stiu altcineva cum ar fi procedat. Copilul e mic, acolo e pădure, sălbaticie. A ales soluţia cea mai puţin periculoasă, l-a imbolizat un pic. Suntem în secolul XXI şi aşa ceva nu e de conceput, dar a fost o situatie de forţă majoră”, a declarat viceprimarul comunei Poieneşti, Viorel Flocea.

Sursă : adevarul.ro