[FOTO-AUDIO] Verde la educație pentru circulație

91

Copiii au primit astăzi, verde la educație pentru circulație. Acesta este titlul campaniei de educație și prevenție rutieră lansată de Poliția Română și ajunsă, în acest an, la a patra ediție. În parcarea magazinului Lidl din Reșița, copiii cu vârste  între 4 și 10 ani  au asistat la o lecție interactivă de circulație rutieră susținută de agenţii rutieri.

Prima parte a lecției de educație rutieră a fost reprezentată de secțiunea teoretică, în care cei mici au  aflat toate informațiile despre semnele de circulație, ce înseamnă fiecare, dar și cât de important este să fie atenți la trafic.

Cea de-a doua parte a cuprins o sesiune interactivă, unde copiii au fost invitați să aplice cunoștințele proaspăt dobândite, printr-un joc de circulație rutieră în cadrul unui orășel miniatural. Unii au știut cum să circule corect, alții nu, dar cu toții au plecat acasă cu lecția învățată.

Șeful Biroului rutier Reșița, inspectorul Marius Atănăsoaie spune că s-a încercat prin această acțiune, implementarea regulilor de circulație pentru această categorie de participanți la trafic.

„Din fericire, în acest an, la nivelul municipiului Reșița nu au fost evenimente rutiere în care să fi fost implicați minori. Dacă știu cum să traverseze strada corect sau cum să circule cu bicicleta, vor fi în siguranță”.

La final, toți participanții au fost răsplătiți cu premii.

(Sebastian Dragomir)