Peste 200 de sindicaliști din sănătate protestează în fața Ministerului Muncii

Peste 200 de sindicaliști din Sănătate au demarat, astăzi, de la ora 11.00, acțiunea de pichetare a Ministerului Muncii, prima din ciclul denumită generic “O marți a Sanitas”, scrie Agerpres.

Este primul pichet din seria de acțiuni pe care Federația Sanitas le-a hotărât. Participă colegii din București, colegii din Argeș. Știți foarte bine că suntem nemulțumiți de acele două ordonanțe, care, în loc să creeze un echilibru și să rezolve inechitățile, au bulversat în totalitate sistemul de salarizare”, a declarat prim-vicepreședintele Sanitas, Marius Sepi.

Potrivit acestuia, reprezentații sindicaliștilor așteapă să fie invitați la discuții la Ministerul Muncii.

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunțat săptămâna trecută că sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

Acesta a precizat că, Sanitas și-a stabilit un calendar de măsuri și proteste premergătoare grevei din 31 octombrie. Conform acestui calendar, în fiecare zi de marți va fi organizată câte o acțiune denumită generic “O marți a Sanitas”.

De asemenea, membrii Sanitas vor picheta Parlamentul României în speranța că acolo vor găsi o rezolvare a problemelor care nu au putut fi soluționate de Guvern, respectiv de Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.

De același autor

Related Articles