[FOTO-AUDIO] Trafic de coșmar în Reșița din cauza unui accident rutier

1400

Început de săptămână cu nervi întinşi la maxim. La doar câteva ore de la începerea ploii, Reșița a fost blocată, dar nu din cauza inundaţiilor. Zona Triaj a confirmat, încă o dată, că este cea mai predispusă la accidente rutiere. Viteza neadaptată la condiţiile de drum umed a dus la producerea unui carambol în care au fost implicate 4 autoturisme. Din primele cercetări rezultă că vinovat este un taximetrism care a circulat cu viteză dinspre centrul civic spre Lunca Bârzavei. Într-o curbă la stânga a derapat a intrat pe contrasens şi a acroşat alte 3 autoturisme.

Circulaţia rutieră a fost paralizată, în condiţiile în care Triajul leagă cel mai mare cartier de restul oraşului. Coada de maşini a depăşit trei kilometri şi a ajuns până în zona Victoria. Șoferii sunt nemulţumiţi că nu există o altă variantă pentru a putea ajunge în zona centrală a Reşiţei.

Primarul Ioan Popa a declarat pentru Radio Reşiţa că încearcă să convingă consilierii locali de necesitatea unei variante de ocolire, în cazul în care apar astfel de blocaje rutiere.

„Am susţinut de foarte multe ori că trebuie deschisă varianta de bretea prin Mociur, prin fostul UCM Turnate. Impedimente nu sunt, întrucât uzina nu mai există, terenul a fost preluat de o firmă din Turcia, care, la rândul ei are problema cu achitarea datoriilor la bănci. În perioada imediat următoare voi iniţia o hotărâre de Consiliu local pentru a achiziţiona noi acel teren. Este vorba de 6 hectare şi preţul este decent. Vom putea pune terenul la dispoziţia eventualilor investitori, pe de-o parte, iar pe de altă parte vom avea o variantă de ocolire de pe Calea Caransebeşului, Valea Ţerovei şi Mociur cu ieşire la Gara de Sud”.

Oricum, pericolul din Triaj rămâne. În comisia de siguranță a circulaţiei s-a propus încă de anul trecut să fie instalate panouri separatoare de benzi, în Triaj. Nu s-a rezolvat nimic, aşa că accidentele continuă în această zonă, inclusiv din cauza liniei de tramvai extrem de alunecoasă la ploaie.

(Sebastian Dragomir)