Elevii fără posibilități materiale din Caraș-Severin vor primi rechizite de la Guvern

 

Aproximativ 6.000 de copii fără posibilități materiale din Caraș-Severin vor primi gratuit, ghiozdane, penare, caiete și pixuri. Este vorba despre elevii din clasele pregătitoare și până la cei de clasa a VIII-a. Pentru a încuraja accesul tuturor la educație dar și pentru a stopa abandonul școlar, statul oferă pachete cu rechizite gratuite familiilor care nu au posibilități financiare.

,, Licitația a avut loc deja, acum urmează să se definitiveze situația, în sensul că așteptăm ca furnizorul să aducă pachetele cu rechizite. Ele vor fi distribuite pe centre, astfel încât să nu punem unitățiile școlare prea mult pe drumuri. Există desigur, condiții pentru a primi pachetele, legate de starea materială a familei. Părinții aflați în aceste situații trebuie să se adreseze unităților școlare la care elevul învață, să depună cereri și apoi vor primi rechizitele’’- a declarat pentru Radio Reșița, inspectorul școlar general, Adrian Doxan.

Părinții sunt bucuroși de această inițiativă și spun că întreținerea unui copil la școală este foarte costisitoare.

,,Sunt mulți părinți care nu își permit să trimită copilul la școală, nu au posibilitatea să le cumpere caiete sau haine și astfel, râd ceilalți colegi de el’’

,, Este foarte costisitor să întreții un elev. Numai când aud de școală, părinții își dau seama că au de cheltuit mulți bani. Unui elev îi trebuie haine, încălțăminte, rechizite, dacă le aduni nici nu îți mai vine să trimiți copilul la școală’’

Părinții aflați în această situație se pot adresa unității școlare unde copilul învață,  să depună o cerere și să prezinte o adeverință de venit care să ateste situația materială pe care o au.

Andreea Lupșa

Cele mai citite

Related Articles