Majoritatea școlilor din Caraș-Severin nu au pază sau supraveghere video

În mai puțin de o săptămână copiii vor începe școala. Din păcate, însă, nu toate unitățile de învățământ din județ au luat măsurile necesare pentru siguranța elevilor.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin în județ sunt 447 de școli dintre care 319 sunt în mediul urban și 128 în mediul rural. Dintre aceastea însă, nici măcăr un sfert nu sunt păzite sau monitorizate video.

,,Avem pază în 15 unităti de învățământ, 7 în mediul urban și 8 în cel rural, avem pază cu societăți specializate, 7 la număr și toate în mediul urban. În ceea ce privește sistemele de supravegehere video avem în interior 35 de școli dintre care 30 sunt în oraș și 5 la sat. În exterior, avem supraveghere video în 9 unități școlare în mediul rural. Supraveghere atât în interior cât și în exterior avem în  70 de școli, 10 în mediul urban și 60 în mediul rural’’- a declarat pentru Radio Reșița, inspectorul școlar Ion Moatăr.

Reprezentantul ISJ Caraș-Severin a mai precizat că, pe timpul verii, s-au mai montat camere de supraveghere în unele unități școlare. Acesta a mai declarat că această monitorizare este necesară pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice dar și pentru a combate violența în școli.

Andreea Lupșa

Cele mai citite

Related Articles