[FOTO] Agenții economici din Reșița ar angaja… dar n-au pe cine!

Firmele reșițene se confruntă cu o lipsă acută de personal. Majoritatea agenților economici din oraș au locuri de muncă vacante pe care însă, nu le dorește nimeni.

În cadrul unei întâlniri organizate, astăzi, la sediul Primăriei Reșița, au participat alături de edilul orașului, reprezentanții mai multor firme reșițene de renume, dar și ai Inspectoratului Școlar Județean.

Obiectivul întâlnirii a fost implementarea învățământului dual. Prin intermediul acestuia, elevii se pot specializa în meseria pe care o studiază și, ulterior pot obține un contract de muncă. Acest proces este favorabil și aduce beneficii ambelor părți.

Elevii pot învăța o meserie și în același timp pot câștiga un salariu iar angajatorii se pot bucura de forță de muncă calificată și se pot dezvolta pe plan regional și național. Primarul Reșiței, Ioan Popa a declarat public că își dorește o colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și agenții economici din oraș.

 Ioan Popa:

,,Din punctul meu de vedere, misiunea este îndeplinită într-un procent covârșitor ca și administrație publică. Mai departe, acolo unde firmele au nevoie de clase, de exemplu sudor, bucătar, ospătar, trebuie văzut dacă liceele au profesori care pot să predea la acestea. Agenții economici sunt neîncrezători, sunt speriați de faptul că își caută oameni și nu găsesc dar cel mai important lucru este că sunt activi și doresc să participe la această acțiune și eu cred că va fi un succes’’

Proiectul privitor la înființarea școlilor duale în Reșița este deocamdată unul pilot, urmând a fi implementat în septembrie 2017.

 

Andreea Lupșa

De același autor

Related Articles