Directorul aeroportului din Timişoara intră în război cu Poliţia

218

Directorul Aeroportului Timișoara, Dan Idolu nu a condus băut. Analizele de sânge confirmă declaraţiile directorului, deşi etilotestul confirma o alcoolemie în aerul expirat peste limita legală. Vă reamintim, Dan Idolu a fost oprit, în urmă cu două săptămâni, de poliţie şi acuzat că se afla la volan sub influenţa alcoolului. De fapt, folosise apă de gură cu câteva minute înainte de a fi prins de polițiști. Idolu a trimis şi un comunicat de presă pentru a-şi reconfirma nevinovăţia.

„Prin prezentul comunicat doresc să prezint opiniei publice, informată eronat despre incidentul din 20.08.2016 când am fost oprit, consider eu, nejustificat în trafic de către un echipaj al Secţiei 1 Poliţie Rurală Timişoara. Acest echipaj m-a abordat într-un mod neconform cu procedurile standard ale poliţiei rutiere, supunându-mă apoi unui test cu dispozitivul alcooltest pentru determinarea concentraţiei de alcool în aerul expirat. Mi s-a comunicat, fără a-mi fi arătat rezultatul de pe dispozitiv, că în urma testării a rezultat o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,28 mg/l şi că mi se va întocmi un proces verbal de contravenţie. Am contestat acest rezultat verbal şi prin menţiune scrisă în procesul verbal întocmit, pentru că în fapt nu am consumat alcool, dar cu 2-3 minute înainte de testare (în momentul în care staţionam pe acostamentul drumului) am utilizat produsul farmaceutic „Listerine” pentru igiena cavităţii bucale, care are în componenţă alcool şi care ar putea influenţa rezultatul testului”.

Directorul aeroportului a mai anunțat că va continua acțiunea în instanță de anulare a procesului-verbal de contravenție. ”Voi solicita prin instanţă Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră să efectueze o expertiză tehnico-juridică pentru verificarea calităţii dispozitivelor etilotest aflate în dotarea I.P.J. Timiş, precum și influența asupra rezultatelor testelor cu aceste dispozitive în cazul folosirii de produse farmaceutice pentru igiena cavității bucale. Voi sesiza Autoritatea pentru Protecția Consumatorului pentru publicare de informații incomplete pe eticheta produsului „Listerine”, care nu precizează conţinutul/concentrația de alcool din compoziție precum și efectul utilizării acestui produs înainte de testarea concentrației de alcool în aerul expirat. Voi solicita, prin acţiune în instanţele de judecată, despăgubiri pentru daune morale de la societatea autorizată să importe și să distribuie produsul „Listerine”, pentru că pe eticheta produsului nu este notificat riscul utilizării produsului înainte de testarea cu dispozitive etilotest”, susține Idolu.

(Sebastian Dragomir)