Un alt cărăşan este acuzat de furt de maşini

183

Un tânăr din Caraş-Severin este cercetat pentru furtul unui autoturism de 14 mii de euro. Bărbatul a fost oprit noaptea trecută la vama Cenad. Poliţiştii de frontieră au aflat că autovehiculul era dat, de ieri, în consemn de autorităţile austriece. Şoferul susţine că autoturismul îi aparţine unei rude şi nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi căutat de autorităţi. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, afirmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, inspector Petre Nicola.

„În data de 27.08.2016, ora 02.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control cetăţeanul român D. Daniel, în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin la volanul unui autoturism marca Renault Trafic, înmatriculat în Austria. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autouturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile austrice, în data de 26.08.2016”.

Săptămâna trecută, un alt cărăşan a fost depistat cu un autoturism furat de poliţiştii de frontieră de la PTF Porţile de Fier I.

(Sebastian Dragomir)