De ce nu a căzut Guvernul Italiei după cutremur? Se întreabă fostul premier al României

Fostul premier Victor Ponta spune că se bucură, după cutremurul din Italia, că nimeni nu a ieșit să spună “Corupția ucide” și să ceară schimbarea Guvernului, aluzie la incendiul din Colectiv în urma căruia președintele Klaus Iohannis a cerut demisia Guvernului.

“Vreau să imi exprim solidaritatea cu poporul italian și să prezint condoleanțe tuturor familiilor victimelor-români, italieni și de alte naționalități sau origini! Dumnezeu să fie alături de cei loviți de această tragedie!”, scrie pe Facebook Victor Ponta, la patru zile după cutremurul devastator în care peste 290 de oameni au murit.
El menționează că a întârziat câteva zile cu acest mesaj din două motive.
“Din păcate ceea ce a părut inițial un cutremur cu efecte reduse se dovedește pe zi ce trece o mare tragedie, numărul victimelor (inclusiv români) crește fără oprire. Ieri a fost zi de doliu național în Italia în condițtiile în care sunt identificate alte și alte persoane afectate”, arată Ponta.

Totuși, el spune că se bucură că italienii, care-și plâng morții, n-au ieșit în stradă să strige “Corupția ucide” și să ceară schimbarea guvernului, o aluzie la protestele masive de stradă de la noi, după incendiul din Colectiv, când mii de oameni au ieșit în stradă, lucru care a dus la căderea Guvernului Ponta.
“Am vrut să văd din presa italiană cum se poziționează oamenii politici față de această tragedie (știut fiind că noi românii semănăm deseori cu frații noștri din Peninsulă) și m-am bucurat (pentru Italia) să văd că niciunul nu a încercat să folosească moartea oamenilor pentru un interes politic. Niciunul nu a ieșit a doua zi să spună ”Corupția ucide”, deși ceva corupție au și ei în țara lor minunată. Nimeni nu a sărit imediat să ceară schimbarea Guvernului! Solidaritate și suferință fără a folosi tragediile pentru politică, un exemplu important din partea Italiei”, scrie Ponta, referindu-se la motivele pentru care a întârziat cu mesajul său.

Sursă:ziare.com

foto: Sergiu Balaban

De același autor

Related Articles