Negocieri între Popa şi Ursoniu pentru Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa

Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, doreşte preluarea unor active ale UCM Reşiţa, în contul datoriilor istorice pe care această societate le are către administraţia locală.

În acest sens a demarat o serie de negocieri cu actualul director al uzinei, Cosmin Ursoniu, care s-a arătat interesat de propunere. Între obiectivele de interes se numără Casa de Cultură a Sindicatelor, Grădiniţa PP 7 sau tronsonul de drum din Mociur.

Aşa se face că, Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa ar putea fi preluată de administraţia locală. Ioan Popa intenţionează să mute acolo o parte de serviciile primăriei. Clădirea are 90 de încăperi şi nu a mai fost reabilitată de mai bine de 30 de ani. Amintim că şi Consiliul Judeţean a încercat să preia imobilul şi să îl modernizeze pe bani europeni. Casa de Cultură este disputată de peste 10 ani de sindicate pe de o parte şi UCMR pe de alta.

Actuala administraţie locală din Reşiţa este gata să rezolve şi o problemă pentru care s-au luptat mai mulţi primari până acum: preluarea grădiniţei cu program prelungit nr. 7 care aparţine de UCMR şi pentru care plăteşte o chirie exorbitantă. În plus, în urmă cu mai bine de 10 ani, municipalitatea a început să ridice o nouă grădiniţă, dar, din lipsă de fonduri, lucrările au fost abandonate.

Un alt obiectiv care ar putea ajunge în administrarea municipalităţii este drumul de acces spre cartierul Mociur. Ioan Popa a promis că va deschide breteaua de circulaţie din Calea Caransebeşului, pe Valea Ţerovei, prin fosta turnătorie a UCMR care iese la bariera de la Gara Reşiţa Sud. Tronsonul va fi reabilitat, iar în acest sens vor fi accesate fonduri europene.

(Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles