Minerii din Valea Jiului, solidari cu colegii lor

81

Minerii din Valea Jiului sunt solidari cu colegii lor de la mina Crucea din județul Suceava, și sunt pregătiți să li se alăture la protest, dacă revendicările lor nu vor fi soluționate.

Vasile Păduraru, vicepreședintle Sindicatului Muntele, a declarat cu puțin timp în urmă că minerii de la exploatările Văii Jiului înțeleg foarte bine problemele ortacilor de la mina de uraniu și, având în vedere că trec de mai mult timp prin dificultăți similare, s-au solidarizat cu ei.

Păduraru a mai spus că el și colegii lui sunt gata inclusiv pentru forme de protest extreme, precum greva foamei și blocarea în subteran, dacă problemele colegilor din Suceava nu vor fi soluționate.

Liderii minerilor din Valea Jiului negociază în aceste zile noul contract colectiv de muncă și se pregătesc la rândul lor pentru ample acțiuni de protest dacă documentul nu va fi adoptat în forma propusă de sindicate.

Minerii au renunțat la mai multe drepturi, având în vedere situația dificilă a Complexului Energetic Hunedoara, însă nu sunt de acord ca cele peste 800 de concedieri preconizate pentru luna viitoare să fie făcute fără acordarea unor plăți compensatorii.

Sursa: romania-actualitati.ro