Ţară, ţară, vrem medici la Moldova Nouă. Spitalul este în pericol să se închidă

Spitalul orăşenesc din Moldova Nouă ar putea fi închis din cauza lipsei de medici.

Primarul oraşului, Adrian Torma, este dispus să acorde facilităţi, doar-doar aceştia vor accepta să lucreze în unitatea medicală. Prima secţie vizată a se desfiinţa este cea de pediatrie. “Avem o situaţie dramatică la secţia de pediatrie, unde avem mari şanse să rămânem fără medic. Rămânând fără medic, rămânem fără una dintre secţiile obligatorii de funcţionare a spitalului şi putem ajunge în situaţia de a se închide. Medicul pleacă pentru că nu am reuşit să-i oferim nici măcar condiţiile minime de cazare. Trebuie să găsim un cadru legal (n.r. -pentru acordarea de facilităţi medicilor), hotărârile trebuie trecute prin consiliul local, unde PSD-ul le blochează” – a mai spus primarul din Moldova Nouă.

Amintim că peste 10 milioane de lei au fost investite în sistemul medical din Clisura Dunării, Spitalul din Moldova Nouă fiind una dintre cele mai moderne unităţi din Caraş-Severin.

În ultima perioadă s-au făcut investiţii şi  în Policlinica din oraş, în valoare de aproape 2,2 milioane de euro, din care un milion pentru aparatură, iar diferenţa pentru reabilitarea clădirii. Aşadar, spitalul din oraş are autorizaţie de funcţionare, este dotat, modernizat, dar nu are medici.

De același autor

Related Articles