Inspectorii de muncă din Caraş-Severin nu au vacanţă nici pe caniculă

3 angajatori din Caraş-Severin cu activitate în exploatare forestieră, construcţii şi baruri au fost amendaţi în luna iulie cu 50.000 de lei   pentru munca la negru. Inspectorii de muncă au depistat la aceştia 5 persoane care nu aveau întocmite contracte individuale de muncă.  Totodată au fost comunicate 7 evenimente soldate cu 1 deces şi 6 cazuri de incapacitate temporară de muncă, iar după finalizarea cercetărilor se va stabili deacă acestea se încadrează în categoria accidentelor de muncă.

În total, în luna iulie 2016, Inspectoratul Teritorial de Muncă din  Caraş-Severin a efectuat 179  controale, din care 90 în domeniul relaţiilor de muncă şi 89 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se în total amenzi contravenţionale în valoare de 113.500  lei.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 70.000 lei au fost aplicate în principal pentru: neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă, introducere de date eronate în aplicaţia electronică REVISAL, nerespectarea repausului săptămânal, date incomplete în foile colective de prezenţă,  etc.
Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 43.500 lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: asigurarea măsurilor de prim ajutor; instruirea lucrătorilor; efectuarea controalelor medicale la angajare si periodic; semnalizarea de securitate la locurilor de muncă, evaluarea riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, întocmirea planului de prevenire şi protecţie, supravegherea stării de sănătate a salariaţilor, utilizarea echipamentului individual de protecţie,  etc.

în urma acestor controale s-au dispus în total  212 măsuri cu caracter obligatoriu pentru remedierea deficienţelor constatate. (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles