[AUDIO] Noi programe educaționale pentru tinerii cu Sindrom Down din Reșița

70

25 de tineri din Asociaţia Cărăşană Sindrom Down din Caraş-Severin vor beneficia de sprijin din partea Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany, începând cu luna august. Asociaţia va organiza activităţi pentru creşterea stimei de sine a tinerilor dar şi pentru perfecţionarea cadrelor didactice.

,,Vom lucra la Reșița cu Asociația Cărășană Sindrom Down, care are acțiuni în ceea ce privește integrarea acestor copii în societate dar și cursuri pentru cadrele didactice pentru creșterea competențelor acestora în abordarea copiilor cu dizabilități’’-a declarat managerul fundației, Diana Păiuș.

Fundația Serviciilor Sociale Bethany o organizație nonguvernamentală care acționează în vederea sprijinirea persoanelor cu dizabilități, cu situație materială precară, tineri cu boli cronice sau vârstnici.

 Proiectul fundației presupune sprijinirea unui număr de 534 de copii aflaţi în risc social din 12 comunităţi din regiunea de vest pentru a avea acces la noi programe educaţionale. Organizația va implementa 7 proiecte comunitare adresate tinerilor  din mediul rural care abandonează şcoala din motive de sărăcie.

,,Copiii din mediul rural sunt mai predispuși să abandoneze școala din motive ce nu țin de ei: sărăcie, exploatarea prin muncă, resurse limitate și familiile lipsite de implicare. Ne dorim să sprijinim accesul tinerilor la educație ’’ a mai declarat managerul, Diana Păiuș.

Pentru implementarea acestor programe în vestul țării, Fundația Serviciilor Sociale Bethany beneficiază de finanțare în valoare de 216.000 de lei.

Andreea Lupșa