[FOTO-AUDIO] După nici 24 de luni, cea mai frumoasă şosea pe traseu montan din Banat este deja facută… praf

Cel mai nou drum pe traseu montan DJ582, Transalpina Banatului sau TransSemenicul (n.r.), inaugurat la sfârşitul anului 2014 a intrat deja în reparaţii deşi se află în garanţie.

Realizată din fonduri europene după aproape cinci ani de lucrări, prin Programul Operaţional Regional, şoseaua care leagă staţiunea montană Văliug de comuna Slatina Timiş, scurtând cu peste 100 de km accesul spre Muntele Semenic şi localităţile montane: Brebu Nou, Gărâna şi Crivaia direct din E70 (DN6) a intrat într-un amplu proces de degradare. În urma ploilor torenţiale din ultimile luni care au antrenat aluviuni de pe versanţi, covorul asfaltic s-a crăpat iar tronsonul Brebu Nou – Slatina Timiş este decopertat pe mai mult de 75% din suprafaţă, constituind un impediment pentru traficul intens din această perioadă.

Camelia Şuşco – şef serviciu comunicare în cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin spune că “DJ 582 Văliug – Slatina Timiş s-a degradat pe anumite tronsoane şi datorită transportului de masă lemnoasă peste limita admisă pe care l-am sesizat în mai multe rânduri. Drumul se află în prezent în garanţie şi cum se poate observa şi din fotografiile anexate, a fost frezat şi pregătit pentru asfaltare. Lucrările sunt în desfăşurare şi au ca termen de finalizare următoarele două săptămâni. În prezent se lucrează şi la zidurile de sprijin, mai exact se îmbracă cu plasă de sârmă versanţii abrupţi”.    

Priviţi şi vă minunaţi, aici sunt şi banii dumneavoastră:

Vom reveni cu informaţii atunci când Corina Pascotă – directorul Direcţiei judeţene de Patrimoniu, aflată acum în concediu de odihnă, va dori să stea de vorbă cu mass-media cărăşană şi să ofere informaţii pertinente despre toate drumurile părăginite din Caraş-Severin devenite adevărate capcane pentru şoferi şi aici amintim: Doclin-Tirol, Berzovia-Vermeş, Giurgiova-Oraviţa, Moldova-Nouă-Oraviţa şi multe altele.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles