Investiţie “istorică” la Spitalul Municipal din Caransebeş, din banii statului

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani. Ministerul sănătăţii investeşte o sumă record în Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş. Asta după ce unitatea medicală a beneficiat până acum doar de fonduri europene.

1,8 milioane de euro vor fi folosiţi pentru reabilitarea ultimelor două etaje, dar şi pentru construirea unui bloc operator centralizat. Primarul Felix Borcean spune că unitatea medicală va beneficia şi de alţi bani, dar doar cu o condiţie, să fie cheltuiţi eficient.

Reabilitarea va trebui să se efectueze până la sfârşitul anului în curs, pentru a putea fi cheltuită suma în integralitate. Urmând ca în cazul în care reuşim acest lucru să primim fonduri şi pentru celelalte etaje ale spitalului, în patru tranşe. Este vorba de o sumă de 1,8 milioane de euro şi este doar prima tranşă, aşa cum am spuş urmând a se ajunge la aproape opt milioane de euro la finalul reabilitării acestui spital.

Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş reprezintă a doua unitate medicală din Caraş-Severin, după Spitalul din Reşiţa şi asigură servicii medicale de specialitate pentru peste 80.000 de locuitori.

Cele mai citite

Related Articles