Salvați Muzeul de mineralogie “Constantin Gruescu” de la Ocna de Fier!

1514
Fala comunei Ocna de Fier o reprezintă, fără îndoială, muzeul de mineralogie CONSTANTIN GRUESCU, care conţine numeroase numeroase articole foarte valoroase. Pentru a pune la adăpost această colecţie, conducerea administraţiei publice locale intenţionează să deschidă un muzeu adminstrat de Primăria Ocna de Fier. “A venit o nepoată a domnului Constantin Gruescu care doreşte să doneze nişte păpuşi de porţelan , foarte interesante şi foarte frumoase, care costă de la 150-200 EURO bucata şi i-am spus că-i voi pune la dispoziţie o cameră la Căminul cultural”, ne-a declarat Petre Panescu – primarul comunei Ocna de Fier.
Muzeul va fi deschis gratuit pentru vizitatori şi tot aici vor fi aduse o parte dintre piesele colecţiei CONTANTIN GRUESCU. “Am stat de vorbă cu el şi vreu să fac o înregistrare cu el ca să o avem în amintire şi să ne prezinte toate pietrele! Are acum şi el o vârstă, are 92 de ani, îi doresc sănătate şi – ştiţi cum e – se mai vaită, vin tot felul de oameni care îi mai fură din pietre… el e singur acasă şi nu poate să supravegheze tot”, ne-a precizat Petre Panescu. În urma discuţiilor cu celebrul mineralog, s-a ajuns la concluzia ca pietrele de valoare să fie expuse la Căminul Cultural, într-un spaţiu amenajat ţi deschis publicului. Totodată se discută şi posibilitatea ca întreaga colecţie să ajungă în custodia autorităţilor locale. “Este păcat să pierdem acest muzeu de la Ocna de Fier, de care sunt interesaţi să-l preia alţii!”, ne mărturiseşte primarul comunei.
Paul-Sever SMADU

1 COMENTARIU

  1. Piese aflate in patrimoniul national din colectie nu au mai fost vazute de mult timp ce sa intamplat cu ele sper ca nu au fost vandute de domnul. Este infractiune desi sunt ale dansului.

Comentariile sunt închise.