JO 2016: Satul Olimpic va fi ”impecabil” până la finalul săptămânii, au anunțat organizatorii

64

Satul Olimpic, din care mai multe imobile prezintă probleme de finisare, în ciuda inaugurării oficiale de duminică, va fi ”impecabil” până la finalul săptămânii, a promis Rio2016, comitetul organizator al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august), după cum relatează AFP.

”Avem 630 de persoane care muncesc să repare problemele Satului Olimpic”, a declarat Mario Andrada, directorul de comunicare al comitetului Rio2016 pe un cont guvernamental de Twitter.

”Vor face Satul impecabil până la finalul săptămânii, probabil joi”, a asigurat oficialul.

Duminică la prânz, când a avut loc inaugurarea Satului Olimpic, ”primarul” Janeth Arcain, fostă baschetbalistă medaliată olimpică, afirmase că problemele vor fi rezolvate în ”maxim 48 de ore”.

Echipa olimpică a Australiei a refuzat duminică să se instaleze în Satul Olimpic din cauza numeroaselor probleme la instalațiile sanitare, care făceau clădirea sa ”nelocuibilă”, potrivit șefei delegației, Kitty Chiller, care își exprimase speranța ”rezonabilă” că miercuri sportivii de la Antipozi se vor putea muta în imobilul rezervat.

Și alte delegații s-au confruntat cu probleme, scurgeri de apă în clădirea echipei Braziliei, Mexicul a avut de asemenea probleme cu instalațiile sanitare, iar Italia a angajat propria sa echipă pentru a face finisajele, potrivit grupului media O Globo.

Din cele cinci etaje ale clădirii Argentinei, ”două nu sunt locuibile”, a afirmat, luni, președintele Comitetului olimpic argentinian, Gerardo Werthein, citat de presa din țara sa, precizând că o parte a delegației a fost cazată în afara Satului Olimpic.

Circa 900 de persoane din 66 de delegații, printre care și România, s-au prezentat duminică după amiaza în Satul Olimpic, dintre care 200 sunt sportivi, potrivit Rio2016.

Sursa: agerpres.ro