[VIDEO-FOTO/ AUDIO] ATENTAT la München: Mai mulţi morţi și răniți grav într-un mall din oraşul bavarez

[UPDATE] Cancelarul german Angela Merkel a convocat o celulă de criză. Poliția germană a confirmat existența celor 3 atacatori și faptul că sunt cel puțin 6 persoane decedate și numeroase rănite. Șeful poliției a declarat că există riscul ca alte atacuri să mai aibă loc în timpul nopții.

Poliţia mai afirmă că nu există nicio legătură cu teroristul islamic.

teroare-in-germania-atacuri-teroriste-in-mai-multe-locuri-din-orasul-munchen-mai-multe-persoane-au-fost-ucise-foto-video-194869

Acţiunea poliţiei germane este în desfăşurare în metropola germană.

Sursa foto: b1.ro

ora 22.00:

Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersurile specifice pe lângă autorităţile competente locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului şi cetăţenia victimelor.

În prezent, Consulatul General al României la Munchen este în aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789”, se arată într-un comunicat al MAE.

ora 21.00:

Ministerul de Interne din Bavaria confirmă moartea a 6 persoane. Gara centrală este evacuată. Trei persoane înarmate ar fi fost implicate. Atacatorii încă nu au fost capturaţi de poliţia în alertă pe străzile metropolei germane.

Căile ferate germane au anunțat evacuarea principalei gări din Munchen după atacul armat de la complexul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen soldat cu mai mulți morți și răniți și în care, potrivit poliției, au fost implicați trei atacatori, relatează DPA.

ora 20.00:

Mai multe persoane au decedat, iar altele au fost grav rănite în atacul armat comis vineri după-amiază într-un centru comercial din oraşul german München, afirmă surse citate de postul NTV, de ziarele Bild şi Die Zeit.

Poliţia din Munchen este în alertă. Un individ a deschis focul în centrul comercial Olimpia, în apropierea stadionului formaţiei Bayern. Acolo a fost declanşată o operaţiune de mare amploare a forţelor de ordine. Presa germană vorbeşte de mai mulţi morţi şi răniţi grav, numărul ridicându-se în jurul cifrei de 15. Poliţia germană le cere oamenilor să evite locurile publice din capitala bavareză. După cum ne-a transmis colega noastră, reporterul Alina Bradaci, aflată în această perioadă în capitala bavareză, în oraş este o situaţie de panică cu toate că autorităţile încearcă să ţină situaţia sub control.

În aceste momente colega noastră se află pe stradă şi oamenii sunt speriaţi, iar autorităţile cer populaţiei să părăsească staţiile de metrou şi autobuz şi să se retragă în locuinţe.

Transportul în comun este blocat în oraşul german. Toate trenurile spre suburbii au fost suspendate, iar gara centrală din Munchen a fost evacuată.

Reporterul Radio Reşiţa, Alina Bradaci relatează live din Munchen:

 

Trupele speciale sunt în zona mall-ului, iar elicopterele survolează cartierul. Ambulanţele şi maşinile de poliţie sunt în alertă.

Mall-ul unde a avut loc incidentul este situat la numai 2 km de stadionul echipei Bayern München.

Vă reamintim că, atentatul a avut loc la mall-ul Olympia-Einkaufszentrum, din districtul Moosach, din Munchen.
Conform informațiilor din presa locală, o amplă operațiune a poliției de anihilare a teroristului sau a teroriștilor fiind vorba de minimum trei este în plină desfășurare.
Presa germană vehiculează că au fost trei atacuri armate în după-amiaza de vineri în metropola germană.

Vom reveni cu informaţii!

https://youtu.be/6-0QE9oXgys

 

https://youtu.be/3691IxTkO6I

Sursa video: AGERPRES

Sursa video: radio resita

2 COMENTARII

  1. “Ministerul de Interne din Bavaria confirmă moartea a doar 6 persoane.” DOAR?? Nu e destul??? Și va numiți ziariști

    • stimată doamnă, dacă aţi citi mai atent, aţi fi mult mai informată. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles