[FOTO-AUDIO] Alertă la barajul Rusca Teregova: Un bărbat a fost înghiţit de ape

1635

Un bărbat din Caransebeș a fost dat dispărut aseară după ce s-a răsturnat cu barca la barajul Rusca Teregova. Se afla la pescuit cu încă 3 prieteni, însă el nu a mai ajuns la mal. Două persoane au înotat până la mal, iar una a fost salvată de nişte pescari din zonă cu ajutorul unei bărci cu vâsle. Persoana recuperată din apă de către pescari a primit primul ajutor la faţa locului şi a fost transportată la Spitalul din Caransebeş în stare de conştienţă, iar celelalte două persoane au refuzat preluarea de către Serviciul de Ambulanţă Județean Caraș-Severin.
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi scafandrii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au desfăşurat misiuni de căutare – recuperare a persoanei înecate până în jurul orei 24.00.
„Astăzi, un echipaj cu 5 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Caransebeş, 5 scafandri de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă Mehedinţi şi Arad şi personal din cadrul grupei operative vor acţiona la locul evenimentului pentru căutarea şi recuperarea celei de-a patra persoane”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, sublocotenent Elena Tarla.

 

Persoana dispărută are 40 de ani și este administratorul unei pensiuni și a unui service din Caransebeș.

La operațiune participă și polițiștii. „În jurul orei 18.17, polițiștii din Teregova au fost sesizați cu privire la faptul că în lacul Poiana Ruscă se află o persoană care strigă după ajutor, posibil să se fi răsturnat cu barca. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au găsit pe malul lacului trei bărbați care au declarat că au ieșit la pescuit cu o barcă pe lacul Poiana Ruscă, împreună cu un alt bărbat, însă barca s-a răsturnat și acesta a dispărut în lac. În continuare se fac verificări în vederea identificării bărbatului dispărut”, se arată în comunicatul IPJ.

Barajul are, pe alocuri, o adâncime de 20 de metri.

Vom reveni cu amănunte.

baraj rusca (3)

(Sebastian Dragomir)