Pensionarii pe caz de boală din Caraş-Severin care cer revizuirea medicală, dar şi cei care au nevoie de o expertiză a capacităţii de muncă în vederea încadrării în grad de invaliditate sunt nevoiţi să stea ore în şir la cozi. Şi asta pentru dintr-un total de patru cabinete de expertiză medicală a capacităţii de muncă în vederea încadrării în grad de invaliditate a rămas doar unul singur, al doctorului Leontina Ursa, situat în Policlinica nr. 2 din Reşiţa. S-a ajuns în această situaţie după ce cabinetele medicilor Sebastian Telbis, Ioan Ungur şi Octavian Cenda au fost închise, doctorii fiind acuzaţi luare de mită în schimbul eliberării unor dosare de pensionare pe caz de boală în mod ilegal.

wedf

Având în vedere faptul că cei trei medici cărăşeni sunt inculpaţi într-un dosar de luare de mită în vederea facilitării mai multor dosare de pensionare pe caz de boală, petenţii şi pensionarii care au nevoie de expertiză medicală pentru încadrarea în grad de invaliditate vor fi puşi pe drumuri. Pentru a evita această situaţie şi pentru buna desfăşurare a activităţii, Compartimentul de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin a stabilit un program după care pacienţii arondaţi celor trei medici să poată să beneficieze de serviciile respective.

Astfel petenţii arondaţi cabinetelor de expertiză medicală numărul 2 din Reşiţa, al doctorului Sebastian Telbis şi nr 3 din Caransebeş, al doctorului Ioan Ungur, pentru solicitări de expertiză medicală a capacităţii de muncă în vederea încadrării în grad de invaliditate, precum şi revizuirea medicală se vor prezenta în zilele de luni, miercuri şi vineri, de la ora 8.00 la cabinetul de expertiză medicală numărul 1 din Reşiţa, strada Spitalului nr. 36, etaj 1, camera 125, la doctor Leontina Ursa. La acelaşi cabinet medical al doctorului Leontina Ursa se vor prezenta în zilele de marţi şi joi, de la ora 8.00 şi petenţii arondaţi la Cabinetul de expertiză medicală numărul 4 din Oraviţa şi Moldova Nouă al doctorului Ioan Octavian Cenda.

Anunţul Compartimentului de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin se poate găsi la sediul primăriilor din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă.

Daiana Roşca