Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României

Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României la fotbal, sâmbătă seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat în mare parte pe o ploaie torențială. William De Amorim a marcat singurul gol al partidei (86) și i-a adus campioanei Astrei a doua Supercupă, după cea din 2014.

CFR Cluj, deținătoarea Cupei României, are și ea două Supercupe (2009, 2010), jucând de două ori cu trofeul pe masă (2012, 2016).

Meciul s-a desfășurat pe o ploaie torențială în multe momente în repriza secundă, în urma căreia terenul a băltit, fapt care a afectat calitatea jocului.

Astra a fost mai activă în prima repriză, însă nu a reușit să își creeze prea multe ocazii clare de gol. Au fost șuturi expediate peste poartă de Teixeira (7) și Ioniță II (27), dar cea mai mare situație s-a consumat în minutul 21, când centrarea lui Boudjemaa din lovitură liberă a fost reluată la colțul scurt de Fabricio cu capul, însă Marc a respins în corner, scrie Agerpres.
Prima parte a meciului a fost marcată și de o dublă accidentare, în min. 28, când Păun și Lung jr s-au ciocnit la un duel aerian, iar extrema clujeană a evoluat cu un bandaj pe cap, în timp ce goalkeeper-ul a fost schimbat la pauză.

În repriza a doua, CFR a fost mai insistentă, iar Gavrilaș a fost solicitat de un șut al lui Bud (46) și o minge trimisă cu capul de Lopez (48). Astra a avut o singură oportunitate, prin Teixeira (80), cu capul. CFR a mai creat pericol la poarta lui Gavrilaș, prin Guima (77) și Juan Carlos (86).

Soarta meciului a fost decisă cu ajutorul apei din gazon, în minutul 86, când Larie a trimis o minge spre portarul Marc, balonul s-a oprit din cauza apei, iar Marc a fost nevoit să intervină prin alunecare, balonul a ajuns la William De Amorim, care l-a trimis în poarta goală din afara careului.

CFR a fost aproape de egalare în prelungiri (90+3), dar Nouvier și Mureșan nu au reușit să profite de eroarea lui Gavrilaș.

Astra a fost condusă la acest meci de pe banca tehnică de secundul Cristian Petre, deoarece principalul Marius Șumudică este suspendat (pentru eliminarea din meciul cu ASA Târgu Mureș, din finalul sezonului trecut).

La meci au asistat noul selecționer al naționalei României, germanul Christoph Daum, secundul său Rudi Verkempinck, precum și fostul internațional român Dorinel Munteanu, susceptibil de a fi și el secund al naționalei.

Medaliile au fost înmânate, în ploaie, de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Un trofeu special a primit De Amorim, brazilian naturalizat, desemnat cel mai bun jucător al meciului. Christoph Daum a oferit Supercupa României învingătorilor.

Astra Giurgiu — CFR Cluj 1-0 (0-0)
A marcat: William De Amorim (86).
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 9.980 spectatori
Supercupa României 2016

Cele mai citite

Related Articles