Un grup de hoți a încercat să dea lovitura, noaptea trecută, la sediul Episcopiei Romano-Catolice din Timişoara. Răufăcătorii au intrat în imobil de pe strada Proclamaţia de la Timişoara, printr-un geam aflat la subsol, și au reuşit să pătrundă până în biroul administrativ, unde se află şi seiful, însă nu au putut să fure nimic, relatează adevarul.ro.
Pentru că au găsit biroul încuiat, hoţii au spart butucul uşii. Nu au avut însă timp să spargă şi seiful, pentru că episcopul Martin Roos s-a trezit mai devreme decât se aşteptau hoţii. „Episcopul nostru s-a trezit la ora 3 dimineaţa, pentru că la ora 5 urma să plece la Gyor, în Ungaria, unde avea să ia parte la o înscăunare de episcop. Probabil că atunci câns a aprins lumina din baie, hoţii au sesizat acest lucru. Baia respectivă se vede perfect de pe coridorul unde se află biroul contabilei- Episcopul Martin Ross a fost cel care remarcat urmele lăsate de hoţi şi s-a dus imediat să-l anunţe pe paznicul de la poartă”, a declarat părintele Nikolaus Lauş pentru sursa citată.
Hoţii au ştiut foarte bine unde să acţioneze și au mers direct la biroul administrativ, care pentru cei nefamiliari cu clădirea ar fi fost destul greu de nimerit printre numeroasele încăperi ale Episcopiei. „Am găsit un geam deschis acolo, astfel că este posibil să fi încercat să arunce seiful în stradă. Nu îmi dau seama. Seiful este însă foarte greu. L-am adus în 1995 şi ţin minte că trei persoane nu-l puteam mişca. Se vede că au încercat să-l mute. L-au dat jos de pe locul lui. Bănuiesc că s-au speriat când au văzut că se aprind luminile şi au auzit cum curge apa de la duş. M-am trezit apoi şi eu. Apoi eu am chemat poliţia. Sunt siigur că hoţii ştiau unde se află seiful”, a detaliat Lauş.
În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că s-a pătruns printr-o fereastră de la demisol, după care s-a forţat uşa de la un birou administrativ. Nu au fost sustrase bunuri. S-a întocmit dosar penal pentru tentativă de furt calificat şi se efectuează cercetări pentru identificarea făptaşilor, a declarat Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt al IPJ Timiş.
Daiana Roşca