[FOTO] Studenții basarabeni promovează Caraș-Severinul

192

În perioada 22 iunie – 8 iulie, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița au fost prezenți 13 studenți din anii II și III de la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, Universitatea Tehnică a Moldovei. În urma cooperării dintre cele două universități și conform acordului dintre Ministerul Educației din Republica Moldova și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, studenții au fost repartizați pentru un stagiu de practică la UEMR. Acesta s-a desfășurat la Reșița (UCM – secția Câlnicel, CED, AQUACARAȘ, CEZ Grebla, SC Plastomet, TMK), la Caransebeș (SE Bordnetze SRL, SC Benning Power Electronics Rom SCS, CE) și la Bocșa (Electroechipament industrial, SC Thirom, SC Electroechipament industrial). În aceste întreprinderi au văzut, între altele, instalațiile de centralizare electronică de la Caransebeș și electrodinamică de la Reșița, care asigură desfășurarea transportului feroviar în condiții de siguranță.
„E benefic acest stagiu de practică. Am văzut pe viu tehnologiile. Am văzut cum evoluează lumea, cum prin tehnologii moderne pot fi satisfăcute nevoile oamenilor”, spune unul din studenții moldoveni.
În perioada stagiului s-a desfășurat și proiectul „Studenții basarabeni promovează Caraș-Severinul”, coordonat de lector univ. dr. Elisabeta Spunei, proiect finanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin. În cadrul proiectului a fost creată o pagină de facebook cu titlul proiectului și a fost elaborată o broșură cu același titlu, în care studenții prezintă propriile impresii din perioada de practică, precum și de la obiectivele turistice vizitate.