A doua rundă de consultări între Iohannis, Cioloș, Isărescu și liderii partidelor pe tema Brexit

Cea de a doua rundă de consultări între președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și liderii formațiunilor parlamentare pe tema situației create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii a început luni la Palatul Cotroceni.

“Așa cum am promis ultima dată când ne-am întâlnit în acest format, v-am invitat să continuăm discuția pe tema Brexit, să căutăm și să găsim soluții pentru a poziționa România cât se poate de bine”, a spus Iohannis, în debutul consultărilor.

La finalul întâlnirii, șeful statului va susține o declarație de presă.

La consultări, din partea partidelor politice participă copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copreședintele ALDE Daniel Constantin, președintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

De asemenea, sunt prezenți consilierii prezidențiali Leonard Orban și Cosmin Marinescu și șeful Cancelariei primului ministru Ioan Dragoș Tudorache.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte ALDE, nu participă la consultările de la Cotroceni pe tema Brexit, ca urmare a unor angajamente luate anterior, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al acestuia, Andrei Alexandru.

Pe 30 iunie, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îi invită pe premier, pe guvernatorul BNR și pe liderii partidelor la o nouă rundă de consultări, prilej cu care dorește să îi informeze despre concluziile Consiliului European, desfășurat la Bruxelles pe 28 — 29 iunie.

“În cadrul consultărilor, președintele Klaus Iohannis va propune înființarea unui grup de lucru, care să evalueze impactul deciziei Marii Britanii asupra țării noastre, să identifice măsurile care se impun în acest context, cât și oportunitățile care pot apărea pentru România în situația creată”, informa Administrația Prezidențială.

Pe 24 iunie a avut loc la Cotroceni o primă rundă de consultări între șeful statului, premierul Cioloș, guvernatorul BNR și liderii partidelor parlamentare, după rezultatele referendumului desfășurat în Marea Britanie, când cei mai mulți britanici au optat pentru Brexit, adică ieșirea țării lor din Uniunea Europeană.

Sursa: agerpres.ro

 

Cele mai citite

Related Articles