Germania-Italia, cel mai așteptat meci din sferturile Campionatului European

Germania nu a primit gol la Euro 2016, însă nu a câştigat niciuna din cele opt confruntări cu Italia la turnee finale. Printre ele se numără o finală şi două semifinale de Cupă Mondială, precum şi semifinala Euro 2012.

Una dintre revelaţiile competiţiei din Franţa, Italia a surprins încă de la debut, când a învins cu 2-0 Belgia. În optimi, “squadra azzurra” a trecut cu 2-0 de campioana europeană en titre, Spania, o revanşă după finala de acum patru ani, scrie DigiSport. Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, va avea întreg lotul la dispoziţie, după ce i-a recuperat pe fundaşul Jonas Hector şi pe căpitanul Bastian Schweinsteiger.

Antonio Conte nu se va baza pe Thiago Motta, suspendat, iar Daniele De Rossi, accidentat la coapsă, şi Antonio Candreva sunt incerţi.

Italia este în avantaj la meciurile directe, cu 15 victorii, faţă de opt ale germanilor, şi zece egaluri. Golaverajul este şi el favorabil peninsularilor, 49-40.

Germania a câştigat ultimul duel, amicalul din 30 martie, de la Munchen, scor 4-1. A fost primul succes în faţa Italiei de la amicalul câştigat în iunie 1995, la Zurich, scor 2-0.

Italia este una dintre cele patru echipe neînvinse în preliminariile Euro 2016, alături de Anglia, Austria şi România.

Meciul va fi arbitrat de ungurul Viktor Kassai, care a condus la Europeanul din Franţa şi meciul de deschidere, Franţa – România, dar şi finala Ligii Campionilor din 2011, dintre Barcelona şi Manchester United.

Kassai a mai condus un meci al Italiei de la Euro, cel câştigat împotriva Suediei în grupă (1-0).

Echipele probabile:

Germania: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Hector – Kroos, Khedira – T. Muller, Ozil, Draxler – Gomez.

Selecţioner: Joachim Low.

Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pelle, Eder.

Selecţioner: Antonio Conte.

Arbitri: Viktor Kassai – Gyorgy Ring, Vencel Toth (toţi din Ungaria).

Cele mai citite

Related Articles