Coreea de Nord a procedat la un test cu rachetă, probabil ratat

Coreea de Nord a procedat la un nou test cu rachetă, probabil ratat, lansată de pe coasta ei de est miercuri, a declarat Ministerul sud-coreean al Apărării, informează AFP și Reuters.

Un reprezentant al ministerului a afirmat că autoritățile nord-coreene au tras o rachetă, cu puțin timp înainte de ora locală 06.00 (21.00 GMT), fără a preciza natura proiectilului.

“Tirul pare să fi eșuat”, a indicat responsabilul ministerului, fără alte detalii.

Mass-media sud-coreene și japoneze au anunțat mai devreme marți că Phenianul se pregătea să efectueze un nou tir al puternicei sale rachete cu rază medie numită Masudan.

Coreea de Nord a încercat fără succes de patru ori în acest an să lanseze Musudan, care ar avea o rază de 2.500 la 4.000 de kilometri.

Racheta ar putea ajunge în Coreea de Sud și Japonia și chiar în Insula Guam, unde se află o bază americană.

Mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Coreii de Nord folosirea tehnologiei rachetelor. Cu toate acestea, Phenianul trage în mod regulat rachete cu rază scurtă care se prăbușesc în Marea Japoniei, denumită de asemenea Marea de Est, amintește France Presse.

Racheta Musudan, care a fost dezvăluită la o paradă militară la Phenian în 2010, nu a fost niciodată testată cu succes în zbor.

Armata americană a detectat o lansare de rachetă din Coreea de Nord, a declarat la rândul său comandantul Marinei Dave Benham, un purtător de cuvânt de la Comandamentul forțelor SUA din Pacific, pentru Reuters marți, fără a oferi detalii.

Sursa: agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles