[AUDIO] Contrabanda cu ţigări netimbrate continuă în zona Clisurii Dunării

Fenomenul nu este de ieri, de azi şi nici nu va dispărea atâta timp cât preţul ţigărilor cumpărate din Serbia este mult mai mic. Şi asta, în ciuda faptului că aproape săptămânal se fac capturi de mai mari sau mici dimensiuni, spune şeful Poliţiei Moldova Nouă, comisar şef Aurel Coman:

„Am avut înregistrate astfel de fapte în zona Socol, unde am reuşit destructurarea a două grupări infracţionale. Au fost luate şi măsuri de supraveghere şi de arest la domiciliu. Lucrăm, deţinem informaţii şi putem spune că avem rezultate şi pe această linie de muncă”.

 

Cea mai recentă captură a fost făcută ieri de poliţiştii de frontieră din sectorul Berzasca. Este vorba de 100 de pachete de ţigări de contrabandă, pe care un bărbat de 66 de ani din Caraş-Severin le transporta cu autoturismul propriu.

„Un echipaj al poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca, aflat în misiune, a oprit în trafic pe DN 57, pentru control, un autoturism marca Dacia Logan, care se deplasa din direcţia Moldova-Nouă spre Orşova. Poliţiştii de frontieră au observat, pe scaunul din dreapta şoferului, o geantă sport pe care conducătorul autoturismului a refuzat să o prezinte la control, pornind în trombă cu maşina şi aruncând geanta în vegetaţia de pe marginea drumului. Echipajul poliţiei de frontieră a recuperat geanta abandonată şi a pornit în urmărirea maşinii, oprind-o în apropierea localităţii Sicheviţa”.

Ţigările marca „Marble”, în valoare de 1000 de lei, pentru care bărbatul nu avea documente de provenienţă, au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles