Numărul infecţilor nosocomiale a crescut alarmant la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Dacă în 2014 au fost identificate 10 cazuri, în luna mai a acestui an, 30 de bolnavi au luat microbi din unitatea medicală. Managerul Dumitru Secăşan nu exclude nici posibilitatea ca aceşti pacienţi să fi avut deja infecţia înainte de a se interna:

” Anul acesta s-a observat că a crescut numărul infecţiilor nosocomiale. Acest lucru poate să crească din două motive. Din cauza faptului că importăm diverse infecţii din alte spitale, pe care noi le diagnosticăm la spitalul nostru. Am ajuns şi la această concluzie datorită faptului că sunt un număr mare deinfecţii cu clostridium difficile, care este o infecţie digestivă de import. Noi studiem acum şi provenienţa acestor infecţii. Putem să declanşăm o ritmicitate mai crescută a testelor de sanitaţie. Să vedem dacă găsim microbi pe secţiile respective. Pe lângă aceste teste de sanitaţie noi monitorizăm personalul ca să vedem cum se face dezinfecţia pe secţie, dar luăm şşi alte măsuri, încercăm să reducem numărul de vizite “, a precizat managerul Dumitru Secăşan.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a deschis o anchetă pentru a afla cum s-au îmbolnăvit cei 30 de pacienţi. Pentru a afla adevărul, unitatea medicală a cerut ajutorul Ministerului Sănătăţii care va trimite o echipă să analizeze calitatea dezinfectanţilor folosiţi în prezenţ în toate secţiile.

Toate produsele biocide de tip TP1 folosite în spitale pentru dezinfecţia tegumentelor şi din categoria TP2 pentru dezinfecţia suprafeţelor vor fi testate în laboratoare acreditate, precizează  reprezentanţii Ministerul Sănătăţii.

Daiana Roşca