România – Albania 0-1. Visul optimilor s-a spulberat!

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 și părăsește competiția.

România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 și a pierdut după 68 de ani în fața Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43).

Meciul cu numărul 100 pentru Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României a fost unul cu ghinion, având în vedere contraperformanța înregistrată.

România a avut o posesie mai bună din startul meciului, pe care albanezii l-au abordat cu multă agresivitate. Stanciu a trimis peste poartă din marginea careului (3), apoi șutul lui Hoban a fost reținut în doi timpi de Berisha (6). O bună ocazie de gol a avut și Bogdan Stancu (8), al cărui voleu de la 16 metri a fost respins de Berisha. Alibec și-a încercat și el șansa de la distanță, cu un șut cu boltă, dar balonul a trecut peste bară (14).

Tricolorii au cedat ritmul ușor-ușor, iar Albania nu s-a lăsat invitată: Memushaj (35) a pătruns în careu și a tras la colțul scurt, dar Tătărușanu a acordat corner. La faza imediat următoare, Basha (36) a reluat mult pe lângă din careu.

După ce suporterii români de le Stade de Lyon i-au scandat numele lui Sânmărtean, având în vedere pana de inspirație a mijlocașilor tricolori, Albania a deschis scorul (43), Armando Sadiku marcând un gol istoric, primul pentru echipa Albaniei la un turneu final: Memushaj a centrat de pe partea dreaptă, Chiricheș a fost depășit de balon, Tătărușanu a ieșit neinspirat, iar Sadiku a marcat cu capul la colțul lung.

România nu a reușit să aibă prea multă claritate în acțiuni nici după pauză, în fața incomodei echipe a Albaniei, și în plus l-a pierdut și Denis Alibec, accidentat.

Tricolorii au avut inițiativa și au căutat egalarea, dar tot albanezii au fost aproape de gol, prin Memushaj, al cărui șut din afara careului a fost reținut cu emoții de Tătărușanu (63).

România a forțat, dar șutul lui Torje (69) a trecut pe lângă poartă, pentru ca apoi Andone (76) să ia la țintă bara transversală.

Finalul a fost haotic, cu tricolorii nereușind să se regăsească și cu albanezii acționând pe contre, tot mai aproape de un rezultat istoric.

În fața unui stadion pe trei sferturi plin de albanezi, dar și cu o inimos grup românesc, România a făcut un meci modest și a încheiat pe locul 4 în Grupa A, după Franța, Elveția și Albania. Dacă tricolorii vin acasă, albanezii păstrează șanse de calificare în optimile de finală, de pe locul al treilea.

Singura circumstanță atenuantă a acestui eșec al României este faptul că tricolorii nu au putut conta în acest meci decisiv pe două piese de bază, Răzvan Raț și Mihai Pintilii, ambii accidentați.

România a fost învinsă de Albania după aproape 70 de ani. Meciul cu numărul 100 pentru Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României a fost unul cu ghinion, având în vedere contraperformanța înregistrată. Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Albaniei cu scorul de 1-0 duminică seara, în Grupa A la EURO 2016 și părăsește competiția. România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 și a pierdut după 68 de ani în fața Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku.

România a pierdut meciul cu Albania. Duminică seara la Euro tricolorii au jucat pe alocuri penibil şi au pierdut cu 0-1. Romania a fost eliminată de la Euro. Unicul gol al întâlniri a fost marcat de Sadiku, în minutul 43. Revenim cu detalii.

  • România a devenit a doua echipă eliminată matematic de la EURO 2016, după o prestaţie lamentabilă cu Albania, într-un meci pe care l-am pierdut, 0-1, după o gafă a lui Tătăruşanu.

Cele mai citite

Related Articles