Salonicul, şocat în urma uciderii unui minor, în vârstă de 14 ani, de către prietenul lui de aceeaşi vârstă

Minorul a recunoscut în faţa organelor de poliţie fapta comisă în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un sat din apropierea oraşului Salonic, situat la nordul Greciei. El a declarat în faţa procurorului că este victimă bullying, fiind deseori batjocorit de victimă pentru înfăţişarea lui şi problema de exprimare pe care o întâmpină.

Aproximativ două ore şi jumătate a durat audierea făptaşului, în vârstă de 14 ani, de către judecătoarea de caz, referitor la cauzele şi împrejurările în care a avut loc crima comisă, în zona Ghefira – Salonic, victima fiind un alt minor, de acceaşi vârstă.
În timpul audierii, minorul a descris judecătoarei de caz din Salonic că, în noaptea crimei, a fost foarte confuz şi tulburat emoţional.
El a insistat asupra declaraţiei dată şi în faza de anchetă a poliţiei, aceea că victima îl agresa (bullying), dar judecătoarea de caz a cerut să facă referire la incidente concrete.

După ce l-am loviţ m-am întors acasă. Am fost speriat şi m-am închis în toaletă. Am luat hainele pline de sânge şi le-am ascuns şi apoi m-am spălat “, se pare că ar fi spus amănunţit făptaşul, în timpul audierii sale şi a adăugat: “Eu regret, îmi cer scuze şi de la familia copilului şi de la a mea pentru ceea ce s-a întâmplat “.

Autorul infracţiunii a fost lăsat în libertate, dar cu măsuri de siguranţă şi anume: părinţii sunt responsabili de îngrijirea sa, ceea ce înseamnă că pentru orice comportament ilegal al minorului de 14 ani, aceştia vor răspunde penal în faţa legii, obligativitatea prezenţei în cadrul unui program psihiatric şi interdicţia de a se apropia de locul crimei.

Veronica Todor

Cele mai citite

Related Articles