[AUDIO] Proiectul „Salvator din pasiune” este sortit eşecului în Caraş-Severin

Campania „Salvator din pasiune”, iniţiată în 10 mai, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, nu se bucură de succes în Caraş-Severin.

Prin intermediul proiectului se urmăreşte recrutarea de persoane care vor să se alăture salvatorilor de la Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă. La sfârşitul acestei săptămâni, mai precis în 17 iunie, se încheie perioada de înscriere, iar la ISU Semenic s-au prezentat doar doi doritori, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, sublocotenent Elena Tarla:

„Perioada de recrutare şi de de înscriere se desfăşoară până în 17 iunie, iar în perioada 20 iunie – 8 iulie dosarele vor fi analizate. Ulterior, în perioada 11 – 29 iulie, vor fi încheiate contractele de voluntariat. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Fac încă un apel către voluntari să vină alături de noi pentru a desfăşura activităţi ce constau în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv”.

La nivelul fiecărui Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă sunt diponibile câte 40 de locuri de voluntari. Aceştia ar urma să fie instruiţi gratuit şi să participe la intervenţii, alături de profesionişti, pe baza contractului de voluntariat.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles